Rocky Road

Happy Rocky Road day...

Rocky wat???

Wanneer je nog nooit van Rocky Road hebt gehoord zal ik eerst even uitleggen wat Rocky Road eigenlijk is...

Rocky Road is een snack bestaande uit chocolade, koekjes en marshmallows (maar eigenlijk kan je alles toevoegen wat je bij chocolade vindt passen...).
Het wordt meestal geserveerd in afzonderlijke porties, zoals je bij een brownie doet. 

De historie

Over de oorsprong van de Rocky Road doen verschillende verhalen de ronde. Maar de eerste vermelding ervan dateert uit 1853 en komt uit Australië. Er waren een aantal wereldreizigers die snoepgoed meenamen uit Europa. Door de lange reis vanuit Europa was het snoepgoed helaas bedorven. Om het snoepgoed toch te kunnen verkopen, werd dit vermengd met lokaal geteelde noten en goedkope chocolade, om de smaak van het bedorven snoepgoed te verhullen. De naam Rocky Road komt van de rotsachtige wegen die de reizigers moesten nemen om de goudmijnen in Australië te bereiken. 

Veel Amerikaanse bedrijven beweren in de 19e eeuw de Rocky Road te hebben uitgevonden. 

Rocky Road fudge

Mijn voorkeur gaat uit naar de Rocky Road fudge, een heerlijke variant op de traditionele Rocky Road. Het fijne aan Rocky Road fudge is dat je er eigenlijk alles in kunt doen wat je lekker vindt, marshmallows, noten, rozijnen, gedroogd fruit. Hoe je de Rocky Road fudge maakt vertel ik je hier...

Wat heb je nodig voor Rocky Road fudge?

 • 1 blikje gecondenseerde melk (ongeveer 400 gram)
 •  350 gram chocolade, puur, melk of wit, kies zelf wat je favoriet is (wanneer je witte chocolade kiest, gebruik dan 300 gram ipv 350 gram)
 • 80 gram mini-marshmallows (of knip de spekjes in stukjes, dat werkt ook prima)
 • 150 gram noten (pinda's, hazelnoten, cashewnoten, net wat je lekker vindt)
 • 100 gram gedroogd fruit (cranberries, abrikozen, vijgen)


Zo maak je de Rocky Road fudge

 • Bekleed een ovenschaal of vierkante bakvorm met bakpapier.
 • Doe de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm het totdat het iets indikt.
 • Breek de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de warme gecondenseerde melk.
 • Wanneer alle chocolade is gesmolten voeg je de noten en het gedroogde fruit toe en meng dit goed door elkaar. Voeg als laatste de marshmallows toe en zorg dat alles goed door elkaar is gemengd.
 • Giet alles in de bakvorm en druk het stevig aan.
 • Laat de Rocky Road minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
 • Snij de Rocky Road in stukken en smullen maar...

Wist je dat je ook prima koekjes kan toevoegen? Je uiteraard ook hier kan variëren met je favoriete koekjes (denk aan biscuitjes, kandijkoekjes of oreo's), of voeg eens wat gepofte mais of spelt toe. 

Het geeft een feestelijk effect om de Rocky Road fudge te bestrooien met decoratie strooisel. Maak de Rocky Road ook eens voor een babyshower, bestrooi de Rocky Road fudge dan met roze of blauwe muisjes. 

Bestrooi de Rocky Road op het einde met het strooisel of muisjes, maar wees snel want de fudge wordt snel stevig aan de bovenkant. 

Je begrijpt al dat dit een van mijn favoriete recepten is, dit recept heb ik dan ook bewaard in mijn invulboek voor mijn favoriete recepten. Wil je dit recept ook op een handige manier bewaren, het invulboek voor favoriete recepten shop je hier!

 

Ik ben benieuwd met welke ingrediënten jij je Rocky Road gaat maken. Oh ja, heb je 'm gemaakt?? Tag gerust @bbttdesign op instagram, want ik vind het leuk om je Rocky Road creatie te zien en te delen!!

Enjoy!

Plaats een reactie